250 γρ σουπερ αλευρι
122,5 γρ γαλα
75 γρ ζαχαρη
1 αυγο
1 κουταλια τησ σουπας βουτηρο γαλακτος
10 γραμ μαγια φρεσκια
στη μυτη του γλυκου του κουταλιου:μαστιχα σκονη,μαχλεπι,βανιλια,αλατι,ξυσμα πορτοκαλιου
εκτελεση:
αν εχετε αρτοπαρασκευαστη βαζετε ολα τα υλικα μεσα σε αυτον και επιλεγετε το προγραμμα ζυμωματος μονο περιπου 1 ωρα 45 λεπτα
αν δεν εχετε το ζυμωνετε οπως γνωριζετε και το αφηνετε να ξεκουραστει κανα μισαωρο μεχρι να φουσκωσει λιγο
βαζετε μεσα στο φουρνο ενα ταψακι απο τα γλυκα κανταΐφι κτλ που σιγουρα θα σας εχει φερει καποιος με ζεστο νερο στους 50 βαθμους και το αφεινετε να φουσκωσει με την υγρασια
οταν φουσκωσει το αλειφετε με 1 αυγο κ βαζετε φιλε αμυγδαλο
αν εχετε αεροθερμη κουζινα το βαζετε στο αεροθερμο στουσ 180 βαθμους μαζι με το ταψακι αλλιως στην πανω κατω αντισταση στισ παλιεσ και ψηνετε μεχρι να παρει χρωματακι
122,5 γρ γαλα
75 γρ ζαχαρη
1 αυγο
1 κουταλια τησ σουπας βουτηρο γαλακτος
10 γραμ μαγια φρεσκια
στη μυτη του γλυκου του κουταλιου:μαστιχα σκονη,μαχλεπι,βανιλια,αλατι,ξυσμα πορτοκαλιου
εκτελεση:
αν εχετε αρτοπαρασκευαστη βαζετε ολα τα υλικα μεσα σε αυτον και επιλεγετε το προγραμμα ζυμωματος μονο περιπου 1 ωρα 45 λεπτα
αν δεν εχετε το ζυμωνετε οπως γνωριζετε και το αφηνετε να ξεκουραστει κανα μισαωρο μεχρι να φουσκωσει λιγο
βαζετε μεσα στο φουρνο ενα ταψακι απο τα γλυκα κανταΐφι κτλ που σιγουρα θα σας εχει φερει καποιος με ζεστο νερο στους 50 βαθμους και το αφεινετε να φουσκωσει με την υγρασια
οταν φουσκωσει το αλειφετε με 1 αυγο κ βαζετε φιλε αμυγδαλο
αν εχετε αεροθερμη κουζινα το βαζετε στο αεροθερμο στουσ 180 βαθμους μαζι με το ταψακι αλλιως στην πανω κατω αντισταση στισ παλιεσ και ψηνετε μεχρι να παρει χρωματακι