oikogeneiako
welcome to oikogeneiako
oikogeneiako

family and various

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
» Παιδικά πάρτυ και εκδηλώσεις
Πεμ Σεπ 24, 2009 8:41 pm από zenia

» Χρόνια Πολλά στην ιδιοκτήτρια αυτού του forum!!
Παρ Αυγ 28, 2009 7:18 pm από Admin

» Ανεξήγητα φαινόμενα-εικόνες.
Σαβ Ιουλ 18, 2009 10:27 pm από Admin

» Αφιέρωμα Michael Jackson
Σαβ Ιουλ 18, 2009 10:25 pm από Admin

» χιουμοριστικά τραγούδια
Σαβ Ιουλ 11, 2009 5:53 am από zzzz

» παραμύθια
Δευ Ιουν 15, 2009 9:06 pm από Admin

» καλημέρα
Πεμ Ιουν 04, 2009 12:48 pm από Admin

» πειθαρχια
Τετ Ιουν 03, 2009 9:38 pm από Admin

» Το μενού σήμερα
Τετ Ιουν 03, 2009 8:36 pm από Admin

Παρόντες χρήστες
2 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 2 επισκέπτες

Κανένας

[ Δες όλη τη λίστα ]


Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 7, στις Σαβ Απρ 03, 2010 5:53 pm

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

αρτοπαρασκευαστης κ συνταγες

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 αρτοπαρασκευαστης κ συνταγες Την / Το Τετ Μάης 20, 2009 11:30 pm

Admin

avatar
Admin
συνταγη για ζυμαρι πιτσας στον αρτοπαρασκευαστη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 φλυτζ. χλιαρό νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
4 φλυτζ. αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο


τα βαζετε απο τα υγρα στα στερεα και το βαζετε στο προγραμμα που ζυμωνει κ φουσκωνει μονο (δεν ψηνει)
αφου φουσκωσει η ζυμη μας
την κοβουμε στη μεση κ την κανουμε μπαλακια
και την αφηνουμε κανα μισαωρο να φουσκωσουν(2 μπαλακια μονο)
ανοιγουμε με τον πλαστη το ζυμαρι κ το βαζουμε σε λαδωμενο ταψι
Φτιάχνει
2 μέτριες πίτσες

μικρα μυστικα για επιτυχημενες πιτσες

αντι για σαλτσα βαλτε πελτε με λιγο αλατι πιπερι κ ριγανη και σκορδακι μην βαζετε υγρεσ σαλτσεσ γιατι λασπιαζει το ζυμαρι κ δεν ψηνετε

βαλτε τα αλλαντικα τα μανιταρια πιπεριεσ
μετα το τυρι κ τελευταια η ντοματα σε φετεσ

πανω στο τριμμενο τυρι μπορειτε να στξετε λιγο λαδι για να ψηθει το τυρι κ να μην γινει κοκαλο

ειναι ετοιμεσ οταν το τυρι ειναι λιωμενο κ απο κατω ξεκολαει απο το ταψι

εγω τισ βαζω σε ταψακια ρηχα που ειχε το λιντλ ειδικα για πιτσες με τρυπουλεσ και ψηνετε τελεια απο κατω
ειναι η πιο αφρατη ζυμη που εχω φαει σε πιτσα
κ οσες φορες την εχω φτιαξει παντα πετυχαινει

βαζω αλευρι για ολεσ τισ χρησεις

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://oikogeneiako.forumgreek.com

2 Απ: αρτοπαρασκευαστης κ συνταγες Την / Το Τετ Μάης 20, 2009 11:33 pm

Admin

avatar
Admin
συνταγη για μπριος

Very Happy
υλικα
220 μλ γαλα
2 αυγα
140 γρ βουτυρο λιωμενο
500 γρ (σουπερ η για ολεσ τισ χρησεις)αλευρι
1κουταλια του γλυκου αλατι (εαν θελετε λιγακι πιο αλμυρο 1 και μιση)
60 γρ ζαχαρη
2 κουταλιεσ του γλυκου ξηρη μαγια σε φακελακι


bounce
τα βαζετε ολα στον αρτοπαρασκευαστη ξεκινωντας παντα απο τα υγρα
κοσκινιζετε το αλευρι γι να γινει αφρατο το ζυμαρι και το βαζετε κ αυτο μεσα στον αρτοπαρασκευαστη
εγω το βαζω στο προγραμμα που μονο το ζυμωνει για να τα κανω μπαλακια κ να τα ψησω στο φουρνο περιπου 1 κ ενα τεταρτο διαρκει το ζυμωμα με το φουσκωμα.
αν θελετε το βαζετε στο απλο προγραμμα 1 και σασ το ψηνει εκεινοσ με το σχημα του μηχανηματος
αν λοιπον το κανετε οπως εγω αφου φουσκωσει το ζυμαρι μας το κοβουμε σε μικρεσ χουφτιτσεσ.
για να γινουν ομοιομορφεσ καλο ειναι να εχουμε τη ζυγαρια κ να τα ζυγιζουμε
τα κανουμε μπαλακια και τα βαζουμε σ'ενα ταψι με λαδοκολα στουσ 50 για να φουσκωσουν
εγω βαζω μεσα ενα ταψακι με ζεστο νερο για να εχει υγρασια ο φουρνοσ βοηθαει να διπλασιαστει η μαγια σε ογκο(μυστικα του συζηγου)
αφου φουσκωσουν τα βγαζουμε απο το φουρνο κ ανεβαζουμε την θερμοκρασια του φουρνου 180 στην αεροθερμη 200 στην πανω κατω αντισταση
αλειφουμε τα μπαλακια με ενα αυγο κ λιγο νερο μεσα
και ταψηνουμε μεχρι να παρουν ενα καφε χρωματακι

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://oikogeneiako.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης